In the press

Nederlanders hoopvol over eigen leven, minder over de maatschappij – De Volkskrant

Nederland telt voor het eerst in tien jaar meer optimisten dan pessimisten, jubelde het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vorige maand. Zijn al die optimisten ook hoopvol over de toekomst? Dat valt tegen, blijkt uit de vandaag gepubliceerde Hoopbarometer – een poging om het gemoed van de burger te vangen door hoop en vertrouwen als uitgangspunt te nemen. Nederlanders scoren ­gemiddeld een 6,1 op een schaal tot 10.

Met de hoopbarometer meten we leefbaarheid – Het Financieele Dagblad (Dutch)

Je bent miljardair en besluit een filantropische stichting op te richten voor een betere wereld, voor een samenleving waarin de economie meer draait om menselijke relaties dan om geld verdienen, en waarin het eigenbelang plaatsmaakt voor het belang van anderen. Zonder jezelf overigens te vergeten.

Source: Het Financieele Dagblad

Nieuwe hoopbarometer laat krappe voldoende zien voor hoop in Nederland – Goldschmeding Foundation (Dutch)

De Nederlandse bevolking is momenteel niet wanhopig, maar ook niet bijzonder hoopvol. Met een 5,57 scoort Nederland nog maar net een voldoende in de Hoopbarometer, een nieuw meetinstrument dat wordt gelanceerd door de Goldschmeding Foundation, het Institute of Leadership and Social Ethics uit Leuven en de Erasmus Happiness Economics Research Organisation.

Source: Goldschmeding Foundation