Hoe vergroot je je hoop?

Hoop is een woord dat veel gebruikt wordt in de huidige Covid-19 crisis. Maar kun je hier zelf ook iets mee? Want wat als je eigen situatie er nu helemaal niet hoopvol uitziet? Wat heb je dan aan een hoopvolle boodschap van anderen, zoals bijvoorbeeld van de overheid?

Graag laten we je zien dat hoop niet slechts een passieve emotie is, maar dat je hier ook actief mee aan de slag kunt. Als je manieren weet te vinden om te realiseren waar je op hoopt en om kunt gaan met de obstakels die je daarin tegenkomt zul je zien dat je daarmee ook hoopvoller wordt.

In drie korte filmpjes laat Matthijs Steeneveld je drie concrete oefeningen doen waarmee je je eigen hoop kunt vergroten. In deze oefeningen ga je zelf aan het werk. Daarom is de oefening ook beschikbaar in een document. Dus print snel de oefening uit die je hier kunt vinden en start het filmpje.

Hoop oefening 1

Over Matthijs

Matthijs Steeneveld is positief (organisatie-) psycholoog. Hij werkt als trainer, adviseur, spreker en auteur. In 2017 verscheen zijn boek Optimisme, hoop, veerkracht, zelfvertrouwen (uitgeverij Boom) over het vergroten van je psychologisch kapitaal. Voor The Hope Project heeft hij de afgelopen jaren verschillende masterclasses verzorgd over hoop en positieve psychologie. Daarnaast is hij redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie. Zie ook zijn website www.msteeneveld.nl.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.